繁中
EN
  繁中
EN
×
搵活動 夾時間神器 關於我們 到會美食 玩樂雜誌 登入 註冊
×
 Whatsapp 查詢/ 急單查詢

最新熱門蛋糕推介 2020

ReUbird 平台畀你可以方便地比較唔同既蛋糕,選擇一個最適合自己同朋友既蛋糕黎慶祝重要時刻,每個頁面仔細提供每個蛋糕嘅價錢、餡料、附加收費等等。客人仲可以選擇自取或送貨,經ReUbird預訂蛋糕方便快捷!

    你需要於哪一日取貨?     取貨日期:
    你需要於哪一日取貨?     取貨日期:

選擇適合你的特色蛋糕

以價錢篩選
以商戶篩選

點樣可以方便又快捷地訂到蛋糕呢?

下星期係阿媽生日,聽日係好朋友生日,女朋友話生日想要靚蛋糕,做做下assignment隔離個個話好大壓力要食甜品解壓......相信大家都遇過唔少以上既情況。平時無留意開邊間蛋糕店或者cafe高質既話,突然要個蛋糕就要瘋狂search唔同舖頭既蛋糕款式同價錢,最後趕唔切就唯有死死氣咁去附近既聖安娜或者A1-Bakery買。買黎買去都係廣告個幾款,食都食到厭啦。有啲人可能會放工去Lady M 買佢地好出名既千層蛋糕,點知太出名去到已經賣曬,最後無蛋糕食。係依個時候,ReUbird就可以幫到大家:D

ReUbird新推出左訂蛋糕服務,無論係海綿蛋糕,水果蛋糕,卡通蛋糕,戚風蛋糕都有得俾你地揀。從此以後要買蛋糕就唔洗落樓下,淨係係屋企㩒幾個制就搞點。我地平台會一次過列明蛋糕款式同價錢,有啲仲可以自由配搭餡料,例如芒果,士多啤梨,栗子......等大家食到自己最鍾意既口味。揀好口味,送貨資料然後付款,就可以留係屋企舒舒服服咁等蛋糕送過黎。唔洗落樓下聖安娜訂蛋糕過幾日又再行幾條街去拎蛋糕,舒服曬。

蛋糕有分好多種,有於每個人既口味唔同,我地就係到同大家介紹下啦。首先係賣得最多既海綿蛋糕。海綿蛋糕口感鬆軟,濕潤既內餡同奶油融合得非常好,唔會有太油膩既感覺。由於海綿蛋糕最為常見,網上既食譜多不勝數。但係如果想偷下懶又食到個好食既海綿蛋糕就可以嘗試下我地平台既訂購服務。

係黎到講埋最近好熱門既戚風蛋糕(chiffon cake)啦。戚風蛋糕最大特色是口感鬆軟,採用分蛋打發的技巧,所以蛋糕會有充分既空氣,同時因為使用牛油,空氣都比較容易藏於蛋糕入面。如果大家鍾意海綿蛋糕既口感但又唔想次次都食海綿蛋糕,戚風蛋糕就係不二之選啦。

你可能會對以下產品有興趣
水果蛋糕
生日蛋糕
卡通蛋糕
翻糖蛋糕
牛油蛋糕