×
搵活動 夾時間神器 關於我們 到會美食 玩樂雜誌 登入 註冊
 Whatsapp 落單 / 即日訂單
🎄 立刻預訂聖誕到會 Christmas Menu 🎄

生日蛋糕推介 2019

需要訂生日蛋糕?ReUbird 提供超過20款生日蛋糕推介。你可以輕鬆搜尋各色各樣的特色生日蛋糕,有3D立體蛋糕、流心蛋糕、鏡面蛋糕、手繪蛋糕、雲石蛋糕,應有盡有!

特色生日蛋糕推薦香港 2019

無論禮物送咩都好,生日唔可以缺少嘅一定係生日蛋糕,無食到生日蛋糕嘅話會覺得好似少左啲咩咁,就算係平時唔多鍾意食甜品嘅朋友,生日蛋糕對佢地嚟講都係一種象徵意義,佢地唔食,幫佢地慶祝嘅人都會食。其實我地生日會食生日蛋糕呢個傳統,係源於多年前嘅古希臘,當時嘅人為咗向佢地一向信奉嘅月亮女神阿提密斯表示崇敬,每年都會係祭壇上獻上蜂蜜餅,仲會點好多蠟燭。後來,呢種形式慢慢融入家庭當中,古希臘人都會準備好糕點同蠟燭。佢地相信,只要過生日嘅人默默許下一個願望,然後吹熄所有蠟燭,就可以將心中嘅願望一一實現,慢慢就成為咗而家食生日蛋糕同吹蠟燭嘅習俗啦!

既然生日蛋糕咁不可或缺,咁應該係邊到訂生日蛋糕好?有咩好生日蛋糕推介2019?有咩好食蛋糕?香港都有唔少地方可以搵到精美嘅特色蛋糕,例如聖安娜、美心西餅、東海堂、Simplylife、Italian Tomato、A1 Bakery⋯⋯ 仲有唔同café,當然佢地主要推出嘅特色蛋糕款式都各有異,最簡單嘅基本口味、水果味、精美嘅卡通人物等等,近年嚟更加係越推越多特別嘅創新生日蛋糕可以訂造,有3D立體蛋糕、手繪蛋糕、流心蛋糕、鏡面蛋糕、雲石蛋糕⋯⋯你諗得出嘅都有!烘焙工作坊都好受歡迎,親自diy生日蛋糕俾朋友,心意滿分!

想訂購有特色嘅生日蛋糕俾人,可以話好容易,行開街都可以見到唔少,但係同時選擇太多,亦都可以話係令到我地眼花撩亂啊!而家經ReUbird除左可以輕鬆預約場心同到會食物之外,仲可以訂生日蛋糕,喺party嘅時候慶祝生日,一次過搞掂晒所有生日派對必須嘅嘢,訂蛋糕都安排得妥妥當當啦!

想訂生日蛋糕?ReUbird 推介超過全港超過20間嘅生日蛋糕店及蛋糕推介,無論係打卡生日蛋糕、出名生日蛋糕定係卡通生日蛋糕,甚至 3D Cake 立體蛋糕,你都可以喺 ReUbird 平台上輕鬆揾到同訂到特色蛋糕!

如果想為朋友或另一半帶來生日驚喜,訂個特式嘅生日蛋糕就最適合不過!香港有好多創意滿分嘅生日蛋糕店,就算係一d 香港網上蛋糕小店,由內在蛋糕口味、到外在超夢幻嘅蛋糕造型,都極有水準!朋友 / 另一半生日,不如考慮訂造返個獨一無二的特別生日蛋糕!

生日party自不然會有蛋糕,不過市面上的款式好像來來去去也差不多。想為至親、閨蜜、另一半預備一個更難忘的派對,一個不可缺少的環節就係食特別生日蛋糕。你都會希望嚐一口美味特別生日蛋糕,讓身心靈得到治癒。一個生日蛋糕,一班朋友聚在一起,度過一個難忘的時光。

特色生日蛋糕款式有好多,包括千層蛋糕、戚風蛋糕、翻糖蛋糕等等。無論係慶祝生日、結婚紀念日、百日宴、母親節、父親節等等,一定會有蛋糕的存在,就算係食普通家常便飯,當你加入蛋糕環節,成個感覺就會截然不同。買好味生日蛋糕要求除了好味外、款式之外,質量也要有保證。ReUbird 為你推介生日蛋糕,讓你可以同重要的人渡過難忘的時光。以後訂生日蛋糕,你可以用 ReUbird!